Soffie Roslan

Honest Reviews & Training

Panduan Bina E-Commerce

panduan-bina-ecommerce-header

Ya! Sama ada anda seorang peniaga dropship, peniaga bundle, peniaga makanan di tepi jalan atau dari rumah, peniaga pasar malam, peniaga ekspo, peniaga sambilan, peniaga sepenuh masa dan peniaga apa-apa sahaja.

Asalkan anda berniaga produk! (Bukan jenis perkhidmatan)

Ilmu membina website ecommerce dengan pantas dan tanpa kos ini! Mungkin.. akan menjadi ilmu yang paling berguna untuk memajukan lagi perniagaan anda !!

Lebih-lebih lagi untuk zaman pasca covid ini, yang mana, ia memaksa kita, untuk hidup dengan norma-norma baharu!
Orang ramai kini sememangnya lebih gemar dan suka membeli secara online sahaja berbanding pergi ke kedai-kedai secara fizikal untuk membeli barang!

Hatta… barangan-barangan di pasar harian pun seperti ayam, ikan dan sayur-sayuran… Ramai kini yang sudah selesa membeli secara online sahaja! Tekan-tekan di handphone! Barang terus sampai depan rumah!

Disebabkan itu, peniaga-peniaga yang ingin terus “survive”…. perlu cepat-cepat menyesuaikan diri serta perniagaan mereka dengan keadaan yang sedang berubah ini! Jika masih lagi terus berdegil dengan hanya membuka kedai di tepi jalan dan mengharapkan orang yang lalu-lalang di hadapan kedai semata-mata untuk membeli barang anda! Di khuatiri, perniagaan anda tidak akan mampu lagi untuk bertahan!

Pentingnya E-Commerce Untuk Bisnes Anda!

Dengan memiliki web ecommerce anda sendiri, ianya akan membuka lebih banyak peluang & harapan!

Anda tidak lagi perlu bergantung sepenuhnya kepada orang yang lalu-lalang di hadapan kedai anda! Orang-orang yang berada jauh berpuluh-puluh kilometer dari kedai anda pun masih boleh membeli dan mendapatkan produk anda! Mereka hanya perlu duduk di rumah, tekan-tekan di handphone dan kemudian, anda boleh hantarkan produk anda kepada mereka! Pasaran produk anda akan jadi lebih luas!

Dengan adanya e-commerce anda sendiri, bisnes anda juga sudah boleh beroperasi 24 jam tanpa henti. Waktu sedang tidur pun, anda masih boleh terima order dari pelanggan-pelanggan anda!

Pengurusan stok serta pelanggan juga menjadi lebih teratur! Anda boleh lihat secara nyata, berapa stok yang masih ada dan barangan apa yang sudah kehabisan stok..

Maklumat pelanggan juga lebih tersusun, anda boleh melihat status setiap pelanggan sama ada sudah membuat bayaran! Sudah menerima produk atau masih lagi sedang di proses order mereka!

Dengan mempunyai web e-commerce sendiri untuk peniagaan anda.. Ia bukan sahaja akan membantu anda mendapatkan lebih ramai pelanggan, malah ia juga akan membantu anda menguruskan perniagaan anda dengan lebih teratur dan sistematik!

Ada banyak lagi sebab mengapa anda perlu ada website e-commerce atau kedai online sendiri!
Saya ada sediakan ebook khas yang menerangkan tentang pelbagai lagi kelebihan memliki website e-commerce atau kedai online anda sendiri!

Anda boleh download ia secara percuma di bawah! Hanya perlu masukkan nama dan email sahaja!

Tapi.... Bukan Mahal Ke Web E-Commerce Ni?

Ya! Ini adalah antara sebab mengapa ramai peniaga kurang berminat dan tidak mahu membuat dan memiliki website e-commerce mereka sendiri!

Kos untuk memiliki website e-commerce sendiri ini kadangkala, boleh mencecah ratusan mahupun ribuan ringgit untuk dibina. Belum lagi termasuk kos untuk hosting, domain dan juga maintenance bulanan… Ianya akan menjadi sedikit beban untuk ditanggung oleh peniaga-peniaga kecil… terutamanya peniaga-peniaga yang baru sahaja hendak bermula… keuntungan pun masih belum nampak lagi.. Tetapi sudah terpaksa keluarkan kos ratusan dan ribuan ringgit untuk membina website e-commerce!

Ada juga ternampak sistem e-commerce yang memberikan “tempoh percubaan” percuma selama 14 hari…. Namun, kebiasaannya, walaupun sudah selepas 14 hari…. Sales pun masih sendu-sendu lagi.. Tapi, dah mula nak kena bayar yuran langganan bulanan pula!

Nampak macam murah.. RM50 sahaja sebulan! Tapi kalau di darab dengan 12 bulan… cecah RM600 juga setahun!

Tak ada ke website yang menawarkan sistem web e-commerce secara PERCUMA?
Hah! Ini yang saya nak habaq mai nih!

Web E-Commerce Percuma Sudah Wujud!

Sebenarnya, kini.. sudah ada satu sistem web e-commerce yang menawarkan website e-commerce secara percuma kepada orang ramai! 

Menerusi website tersebut! Anda boleh membina web e-commerce bagi perniagaan anda sendiri, tanpa perlu mengeluarkan sebarang kos dan tanpa perlu membayar sebarang yuran langganan bulanan!

Semuanya adalah PERCUMA!

Malah.. Untuk bina kedai e-commerce anda juga adalah sangat mudah!
Asalkan anda ada komputer atau smartphone.. Serta ada gambar-gambar produk anda! Anda sudah boleh bina web e-commerce anda!

Jika semua gambar serta info tentang perniagaan anda sudah ada… anda boleh siapkan website e-commerce anda itu dalam masa kurang dari 30 minit!

Bukan Web Biashe-Biashe!

Web ecommerce ni.. Dilengkapi dengan ciri-ciri utama sepertimana web-web ecommerce yang lain!
Ia membolehkan peniaga menerima order dan bayaran dari pembeli secara online!
Web ecommerce ini juga turut menyokong payment gateway yang ada di malaysia seperti billplz dan juga toyyibpay!

Apa yang lebih menarik, web ecommerce yang kami bina ini juga menyokong integrasi dengan whatsapp!
Bermaksud, pembeli boleh whatsapp order mereka terus kepada anda dan anda juga boleh close pembeli menerusi whatsapp! Maklumlah… ada sesetengah pembeli ni, diorang tetap juga nak wasap kita walaupun boleh beli direct sahaja di website!

Cerita panjang-panjang pun mungkin anda tidak jelas.
Jadi, mari saya tunjukkan kepada anda beberapa screenshoot rupa bentuk web ecommerce yang saya dan team sudah bangunkan!

panduan-bina-ecommerce-demo1
panduan-bina-ecommerce-demo2

Anda Berminat Nak Gunakan Sistem Web E-Commerce Ini?

Unuk menggunakan sistem web e-commerce ini, ia sememangnya adalah PERCUMA!

Cuma, untuk memastikan anda benar-benar tahu dan faham cara untuk menggunakannya, maka pihak saya telah berkolobrasi dengan klikjer, untuk menghasilkan manual cara menggunakan sistem web e-commerce tersebut.

Ia bukanlah sekadar manual, tetapi, turut di tambah dengan beberapa lagi info dan ilmu tambahan berkaitan perniagaan online.

Jadi, saya fikir, ia adalah suatu yang baik!

Selain ia dapat membantu dan menunjukkan anda cara yang betul untuk setup web ecommerce anda , ia juga dapat membantu anda memahami dengan lebih mendalam tentang bisnes online menggunakan web e-commerce.

Dan sudah tentunya, ia juga membantu saya dan team saya menampung serba sedikit kos mengurus sistem web e-commerce ini!

Panduan Bina E-Commerce!

Ya! Inilah dia panduan atau manual yang saya maksudkan itu.

Sebuah ebook yang akan menunjukkan kepada anda, bagaimana untuk membina web ecommerce anda secara PERCUMA dalam masa 30 minit sahaja!

Apakah Yang Terkandung Di Dalam Ebook Ini?

Di dalam ebook ini.. Saya akan tunjukkan kepada anda step-by-step bagaimana untuk setup & bina web ecommerce (kedai online) anda… bermula dari penghasilan logo lagi..
Hinggalah kepada memasukkan produk ke dalam kedai, cara untuk set kos penghantaran, integrasi kedai anda dengan payment gateway, serta , bagaimana untuk mengintegrasi web e-commerce anda dengan sistem FB Pixel!

Ya! Web e-commerce ini boleh di integrasikan dengan FB Pixel untuk membolehkan anda membuat facebook ads kelak dengan lebih berkesan.

Bukan itu sahaja, saya tunjukkan juga cara, bagaimana anda boleh mendapatkan domain secara PERCUMA agar website e-commerce anda boleh menggunakan nama domain yang lebih pendek dan ringkas!

Cara-cara untuk mengurus order juga, ada saya tunjukkan di dalam ebook ini!

Dan jangan risau.. Jika anda masih tidak faham atau ada sebarang masalah di dalam membina kedai e-commerce anda!.. Saya ada sediakan group support di facebook untuk membolehkan anda bertanya sebarang soalan berkaitan sistem e-commerce ini!

Bagaimana?… Adakah anda berminat untuk mendapatkan panduan membina web e-commerce ini?

Sabar! Ada Bonus Untuk Anda!

Sebagai tanda penghargaan dari saya kepada anda yang sudi untuk mendapatkan panduan ini!

Saya akan berikan anda 2 buah ebook bonus tambahan secara PERCUMA apabila anda mendapatkan ebook panduan bina web e-commerce ini!

Berikut adalah 2 ebook bonus tersebut!

panduan-bina-ecommerce-bonus1

Ebook Bonus 1 : Panduan Pantas Dropship Shopee ke Kedai Online Anda!

Dalam ebook bonus ini, saya akan tunjukkan anda, bagaimana anda boleh berniaga secara dropship dengan cara mendapatkan supplier dari shopee, dan kemudian, menjual produk tersebut di website e-commerce (kedai online) anda!

panduan bina ecommerce bonus2

Ebook Bonus 2 : Panduan Pantas FB & IG Ads

Memandangkan sistem website e-commerce yang saya dan team bangunkan ini boleh berintegrasi dengan FB Pixel. Jadi, saya akan tunjukkan kepada anda menerusi ebook bonus ini, bagaimana untuk membuat iklan di facebook dengan pantas, bagi menarik prospek ke kedai e-commerce anda!

Dapatkan Segera!

Baiklah! Tanpa melengahkan masa lagi! Anda boleh klik butang hijau “Dapatkan Sekarang!”  atau gambar ebook dibawah untuk mendapatkan ebook ini!
 
Harga? Berapakah harga ebook panduan ini?
 
Berapakah harga yang sanggup anda bayar untuk membolehkan bisnes anda mencapai pasaran yang lebih luas menerusi website e-commerce?
 
Berapakah harga yang anda sanggup bayar untuk membolehkan produk serta maklumat pelanggan anda dapat diurus dengan lebih baik dan sistematik?
 
Berapakah harga yang anda sanggup bayar untuk membolehkan perniagaan anda beroperasi 24 jam tanpa henti?
 
Disebabkan kelebihan-kelebihan inilah, maka, penyedia-penyedia khidmat website e-commerce di luar sana, berani meletakkan harga ratusan dan ribuan ringgit untuk orang ramai menggunakan perkhidmatan mereka!
 
Namun, sebagai seseorang yang pernah mengalami situasi yang sukar untuk memulakan perniagaan suatu ketika dulu… saya amat memahami situasi peniaga-peniaga kecil yang ingin bermula….maka, saya mengambil keputusan untuk menawarkan ebook panduan ini, pada harga yang sangat mampu milik dan sangat berpatutan… iaitu.. pada harga.. 
 
Hanya RM50 sahaja!
Ya! RM50 sahaja…. dan sekali bayar sahaja! Tiada bayaran bulanan dan tiada bayaran tahunan!
 
Namun! Terus-terang saya katakan!… Harga ini mungkin tidak akan kekal buat selamanya!
Pihak saya mungkin terpaksa menaikkan harga panduan ini di masa hadapan, bergantung kepada pelbagai faktor semasa!

Jadi, sebelum saya berubah fikiran…. Adalah lebih baik untuk anda dapatkan ebook ini segera dengan harga yang sangat istimewa ini!

Anda Boleh klik gambar dibawah untuk dapatkan ebook ini!

KESIMPULAN

Anda lihat sahaja situasi semasa di Malaysia. Semua orang perlukan duit dan panduan ini akan digunakan oleh beratus orang lain selain anda yang inginkan pendapatan tambahan.

Jika mereka mengambil langkah yang lebih awal, maka anda akan ketinggalan jauh di belakang. Mereka sudah mula dapat komisen USD pertama, anda masih duduk di rumah menonton netflix sahaja.

Jadi, bertindak sekarang dah mula dapatkan pendapatan anda hari ini juga