Soffie Roslan

Honest Reviews & Training

Strategi Rahsia Membina Empayar Sistem Ejen Dengan Formula RETM

Strategi Rahsia Membina Empayar Sistem Ejen Dengan Formula RETM Cover

Sebagai konsultan bisnes dan Marketing Service Provider, dah jumpa dengan pelbagai Business Owner, Owner Produk, yang perlukan bantuan dari segi servis marketing dan training.

Ramai juga diantara mereka yang mencuba Sistem Ejen, tapi mengeluh kerana banyak masalah.

Antara masalah utama ialah

  1. Sales Ejen lemau
  2. Banyak Ejen tak aktif.

Anda pun sama juga kan?

Ok baik, realitinya begini, jika mengikut Pareto Principle-nya, hanya 20% sahaja Ejen kita yang akan aktif.

Dan ini NORMAL.

Katalah kita ada 100 orang Ejen, biasanya 10-20 sahaja yang aktif. Itu biasa.

Semua orang mengalaminya.

Dan untuk jadi “Luar Biasa” kita nak Ejen Aktif kita lebih dari 20% dari total ejen kita.

Sebab itu kena keep cari ejen. Tapi Ejen ni juga manusia yang minatnya bisnes.

Dan mereka perlukan makanan.

Apakah makanan Para Ejen?

Makanan mereka = Ilmu & Training.

Kalau anda tak bagi “makanan” ini, Biasanya peratusannya akan jadi kurang dari 20% yang aktif.

Mungkin 10% sahaja atau kurang dari tu.

Oleh itu anda tak boleh hanya tahu REKRUT sahaja.

Boleh kita main KUANTITI, iaitu kita spend masa & tenaga kita untuk cari ejen baru.

Tapi kita juga perlu seimbang dengan KUALITI ejen yang kita baru rekrut.

Takde lah kita selalu penat dan hampa bila ejen tak aktif dan jual produk lain pula.

Jadi untuk jaga kualiti, kita perlu berikan makanan (baca = ilmu & latihan) dan juga bahan & platform untuk menambah nilai dalam hidup mereka.

Dan untuk pengetahuan anda, sudah mula ramai FOUNDER produk sudah mula aktif REKRUT & EDUCATE mereka.

Tapi masih juga masalah yang sama.

Masih lagi di takuk 20% sahaja yang aktif, atau kurang dari situ.

Aik, kata kena bagi makanan, so dah bagi lah ilmu dan training, tapi sama je tak menjadi.

Tak naik pun kualiti mereka.

Iya dong!

Sebab FORMULA-nya tak complete.

Begini, saya REVEAL terus FORMULA untuk membina Empayar Ejen yang menjadi Sistem Duit anda.

Perlu diketahui, nak bina “Sistem Empayar” ni bukan senang dan bukan kerja satu malam ya.

Anda lah yang perlu berusaha keras untuk memastikan pembangunan “Sistem Empayar” ini dilakukan dengan betul dan mengikut fasanya.

Begini, ada 4 Fasa atau 4 Formula yang anda perlu buat.

4 FORMULA UNTUK BINA SISTEM EJEN MENJADI EMPAYAR DUIT

4 Formulanya ialah R-E-T-M :

  1. Recruitment
  2. Education
  3. Task
  4. Monitoring

R = RECRUITMENT = Sentiasa mencari atau membuat iklan untuk mendapatkan manusia-manusia yang berminat dan berkemampuan untuk membantu menghasilkan duit kepada projek yang ada. (Menjadi Ejen anda yang Aktif)

E = EDUCATION = Memberikan ilmu dan kepandaian kepada ejen yang telah mendaftar.

Kerja ini perlu dirangka dan disusun siap sebelum kerja RECRUITMENT dijalankan.

Isi kandungan EDUCATION, boleh digunakan untuk memberikan tawaran-tawaran yang memberi nilai kepada bakal ejen.

T = TASK = Selepas mereka diberikan ilmu bisnes atau ilmu Marketing & Sales, tak juga juga jika mereka tak praktiskan.

Oleh itu, anda perlu berikan merekaTASK (tugasan) atau pun Homework.

Task tersebut WAJIB dihantar kepada anda atau HQ.

Ini penting untuk MENGUKUR beberapa perkara daripada individu berkenaan antaranya;

  1. Komitmen & Disipin
  2. Kefahaman
  3. Kesungguhan & Kemahuan
  4. Hubungan dua hala (good engagement)

M = MONITORING = Selepas TASK tugasan diberikan, perlu ada fasa untuk memantau tugasan-tugasan yang diberikan.

Adakah dijalankan dengan baik?

Apakah hasil (result) yang ingin dicapai..?

Ini fasa MENGUKUR HASIL TUGASAN.

Contohnya, anda buat kelas Copywriting, anda bagi task siapkan 10 Copywriting dalam 5 hari. Jadi selepas submit, monitor kerja mereka dan lihat apa yang boleh IMPROVE.

Jadi kesimpulannya ada 3 FASA yang anda perlu fokuskan untuk aplikasikan Formula RETM.

  • SEBELUM; R + E
  • SEMASA; E + T + M
  • SELEPAS; M + RESULT + IMPROVEMENT
    (daripada Monitoring tu kita dapat result mereka & kita improve)

Mahukah Anda Belajar Formula Sistem Ejen & Mula Bina Empayar Duit Anda Sekarang?

Anda suka ilmu di atas?

Ilmu Sistem Ejen di atas ni baru kurang daripada 1% dari apa yang anda bakal belajar lebih dalam lagi nanti.

Tuan Al-Farabi Shariff & Tuan Aiman Ismail nekad untuk bantu anda, dan telah melancarkan sebuah Panduan Digital, bernama Formula Sistem Ejen.

Ianya berbentuk Ebook & Video, agar mudah anda hadam, faham & amalkan.

Sangat praktikal malah ada banyak template ready untuk copy-paste dan tiruvasi.

formula sistem ejen cover

Dalam Ebook+Video Formula Sistem Ejen 1.0 Ini, Anda Akan Belajar Tentang :

#1.0 STRUKTUR SISTEM AGEN

  • Membina Empayar Duit Dengan Sistem Ejen
  • Disebalik Kelebihan & Kekurangan Sistem Ejen
  • Fakta & Realiti : Hanya X% Sahaja Yang Aktif
  • 5 Formula Naikkan Jualan Ejen & Hidupkan Ejen Yang Mati
  • Lapisan Sistem Ejen (Stokis, Ejen, Dropship)

#2.0 PERSEDIAAN

  • Material (Content, Gambar, Copywriting).
  • Pembinaan Rewards.)

#3.0 PEMBAHAGIAN KOMISYEN

  • Formula Kira Kos Produk Yang Ramai Tak Tahu
  • 8 Komponen Kos Wajib Tahu
  • Cara Kira Kos Untuk Ejen
  • Komisyen Setiap Lapisan.
  • Contoh Pamer Harga Daftar Ejen

#4.0 JALAN TERUS

  • Lubuk Cari Ejen Dengan Low Cost Marketing
  • 5 Template Copywriting Superb Rekrut Ejen
  • Cara Cari Ejen Dengan Paid Marketing : FB Ads
  • Cara Simple Closing Ejen

#5.0 ASAS PENGURUSAN

  • SOP Daftar Ejen
  • SOP Ambil Tempahan

#6.0 EXCLUSIVE : STRATEGI & ACTION PLAN

  • Strategi & Langkah Membina Empayar Ejen
  • Action Plan & Cara Meletakkan Target

Apa Feedback Founder & Pemilik Bisnes Berkenaan Panduan Formula Sistem Ejen 1.0 Ni?

formula sistem ejen cover poknik

Poknik (Top Distributor Dermags Skincare)

“Basically, siapa tak beli panduan ni memang rugi. Info dalam tu punya la banyak.. Kalau 10 tahun belajar pun belum tentu dapat kumpul ilmu macam tu”

formula sistem ejen cover Diena Wong

Diena Wong (Founder Lovera Malaysia)

“Akak yang dah 4 tahun buat sistem ejen pun masih memerlukan buku ni, sebab banyak juga akak tak tau dan sekarang da tau” “Macam jumpa Holy Grail pulak!”

formula sistem ejen cover Dina Zakaria

Dina Zakaria (COO Audela by NadZainal)

“5 Star untuk bahagian pengiraan harga” (pengiraan harga kos ejen & margin keuntungan)

formula sistem ejen cover Wan Muhd Syafis

Wan Muhd Syafis (Founder of MinyakEnjin4u.com)

“Straight to the point dan mudah untuk di-implement…”

formula sistem ejen cover Mizan Afif 2

Mizan Afif (Founder of Madudotcom)

“Terus terang.. STEP yang dibagi SANGAT Details”

formula sistem ejen cover Kamarul Bahareen

Cikgu KB (Founder of Essens Health)

“Terus terang.. STEP yang dibagi SANGAT Details”

Berapakah Jumlah "Pelaburan Bijak" Anda?

Yang Bakal Menjimatkan Masa & Risiko Kerugian Ribuan Ringgit?

Okay, here is the most interesting part, and most typical part.

Dan anda scroll sampai sini pun sebab nak tau harga, kan?

Dan saya kenal anda, anda ialah orang bisnes.

So, lets talk ROI.

This is raw assumption alright :

Katakan, selepas ini anda bakal dapat 100 orang ejen berbayar.

Katalah Dropship berbayar pun paling kurang kena bayar RM20.

100 x RM20 = RM2000

Ok, itu bukan tempat utama buat duit.

Sales dari Ejen ialah lubuk duit.

Ikut Pareto rules, hanya 20% ejen sahaja akan aktif menjual.

Jadi dari 100 orang ejen tu, kita assume 20 orang aktif membuat jualan.

Dan anda bagi mereka semua kit, material dan training pada mereka (dari panduan Formula Sistem Ejen 1.0 ni)

dan anda pastikan mereka dapat Sales minimum RM1000 seorang.

So sebulan, total sales sahaja dah RM20,000. (Say produk harga around RM100)

Ok, taknak ambil Sales?

Ok kita ambil Untung Kasar dan jumlah unit.

Katalah produk around RM100 dan nak dapat RM1000 sales seorang, seorang ejen itu perlu jual 10 unit sebulan.

10 unit sebulan?

Untuk ejen yang aktif, tiada masalah.

Malah selalunya boleh dapat jual lebih dari itu.

Tapi takpe, for you, saya ambil worst case scenario : 10 unit sebulan.

1 unit RM100, katalah profit anda dari situ ialah 40%.

40% dari seunit produk berharga RM100 dah RM40.

10 unit dah jadi RM400.

Seorang ejen, profit anda RM400.

20 orang ejen yang aktif dari total 100 ejen, profit anda RM8000 sebulan.

Jadi saya nak tanya anda, dengan possible income dari EMPAYAR SISTEM EJEN ni,

paling busuk sebulan, askar-askar ejen anda boleh bantu anda buat RM5000 – RM8000 untung kasar sebulan.

atau RM10,000 – RM20,000 sales sebulan,

berapakah jumlah yang layaknya anda INVEST untuk panduan ni?

“Kalaulah” possible income anda jika anda berjaya buat sampai capai 100 ejen dan dengan assumption 20% aktif pun anda boleh dapat sehingga RM8000 untung kasar,

kalau saya kata panduan ni berharga RM1000 pun anda rasa berbaloi sangat kan?

Tapi kami taklah nak cas sehingga RM1000 untuk panduan ini.

Kalau saya kata RM500?

Pun tak layak kan?

Kami pun taknak slash-slash banyak harga.

ILMU MAHAL ini, hanya perlu invest

serendah ..

RM390 sahaja

Yup, saya tau dia underpriced.

KESIMPULAN

Selepas ini, anda sudah :

Ada ramai EJEN AKTIF yang buat SALES untuk anda gila-gila.

Semakin hari, semakin bertambah ejen baru.

Keuntungan anda bertambah 2-3x ganda sebab dah mula pandai kira kos dengan betul.

Ejen-ejen juga happy sebab anda penuhi kehendak sebenar mereka.

Anda pula boleh fokus pada next new products sebab semua ejen sudah ready, makin mahir untuk menjual.

siap sedia untuk “bertempur” bersama anda.

(jangan risau, ilmu ni sangat praktikal. Habis baca hari ini, hari ini juga boleh apply)